Ca în fiecare an de la momentul înfiinţării Episcopiei de Chişinău (2001) şi proclamării sfintei Fecioare Maria, Maica Bunului Sfat, drept patroană a diecezei noastre, şi în acest an sunteţi invitaţi cu toţii – mici şi mari, tineri şi bătrâni, femei şi bărbaţi, oameni de bunăvoinţă – la sărbătoarea hramului Diecezei de Chişinău, care va fi celebrată marţi, 14 octombrie 2014, în Catedrala „Providenţa Divină” din Chişinău, începând cu ora 11.00.

Sărbătoarea Patroanei noastre cereşti este fixată în calendar la data de 11 octombrie, zi în care este comemorată în fiecare parohie a Diecezei de Chişinău. Data de 14 octombrie în care este celebrată Liturghia solemnă a hramului a fost aleasă din două considerente: pentru a fi în comuniune cu fraţii noştri greco-catolici şi ortodocşi, care în această zi amintesc Acoperământul Maicii Domnului, zi de sărbătoare – hramul – pentru comunitatea greco-catolică şi pentru credincioşii ortodocşi din capitala ţării noastre. Al doilea motiv este de a oferi posibilitatea credincioşilor catolici din Chişinău să participe în număr cât mai mare la sfânta Liturghie de hram.

În acest an bucuria sărbătorii va fi şi mai mare, datorită prezenţei în mijlocul nostru a Crucii Zilelor Mondiale ale Tineretului şi a Icoanei sfintei Fecioare Maria, Salus Populi Romani, care peregrinează prin lume în drumul lor spre Cracovia, unde, în 2016, va avea loc următoarea Întâlnire Mondială a Tinerilor.

Ne vom bucura, de asemenea, de prezenţa printre noi a unor oaspeţi de seamă din străinătate, printre care episcopul auxiliar de Iaşi, PS Aurel Percă, ce va fi însoţit de Pr. Felix Roca, responsabil cu pastoraţia tinerilor în Dieceza de Iaşi, şi de un grup de aproximativ 30 de tineri, care au binevoit să se alăture şi ei bucuriei celebrării Maicii Bunului Sfat. Vor fi prezeţi provincialul italian al Societăţii Cuvântului Divin, Giancarlo Girardi, ambasadorul Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta, Peter Canisius von Canisius, împreună cu soţia sa Brigitte, precum şi preotul cantautor Giossy Cento.

Sărbătoarea hramului va fi precedată de o veghe de rugăciune, sfânta Liturghie şi un concert de muzică religioasă contemporană în interpretarea lui don Giossy Cento în seara de luni, 13 octombrie, când în Parohia „Providenţa Divină” din Chişinău va ajunge Crucea şi Icoana ZMT, care vor fi transmise tinerilor oaspeţi din Dieceza de Iaşi la sfârşitul sfintei Liturghii a hramului Diecezei de Chişinău.

A-i aduce laudă Mariei, Maica Bunului Sfat, înseamnă a-l preamări pe Fiul ei, Isus Cristos, mort pe cruce şi înviat pentru mântuirea noastră. De aceea, vă invităm să ne unim împreună glasurile în rugăciune, pentru a-i mulţumi pentru protecţia ei şi a o implora pe patroana diecezei noastre să mijlocească pentru noi toţi belşugul de haruri de care avem nevoie pentru viaţa noastră de credinţă.

Vă aşteptăm cu bucurie în Domnul!