La 19 iunie 2014, poporul lui Dumnezeu i-a adus lui Cristos o laudă deosebită şi mulţumire specială pentru marele dar al Euharistiei, sacramentul Trupului şi Sângelui său. Şi comunitatea „Providenţa Divină” din Chişinău, unită în jurul păstorului Diecezei de Chişinău, PS Anton Coşa, a cinstit preasfânta Euharistie printr-o procesiune cu sfânta taină şi rugăciune înălţate spre altarul ceresc.

Sfânta Liturghie solemnă a început la ora 18.00 şi a fost celebrată de episcopul de Chişinău, alături de care au concelebrat Mons. Benone Farcaş, parohul de „Providenţa Divină, pr. Vasili Cohanovschi şi pr. Petru Ciobanu, vicari ai aceleeaşi parohii, şi pr. Igor Plevschi, vicar al parohiei greco-catolice „Acoperământul Maicii Domnului”. În cuvântul de introducere, PS Anton Coşa a indicat la importanţa acestui sacrament în viaţa Bisericii şi a fiecărui creştin în parte. În predica sa, pr. Petru Ciobanu, după ce a indicat pe scurt istoricul solemnităţii, a vorbit despre sfânta Euharistie ca rod şi manifestare a iubirii lui Cristos pentru noi, oamenii, indicând şi ce reprezintă pentru catolici sfânta taină a altarului.

După sfânta Liturghie a urmat procesiunea cu preasfântul sacrament în jurul catedralei, cu opriri la cele patru staţiuni. Toţi credincioşii participanţi la Liturghie l-au urmat pe Isus Euharisticul, purtat în procesiunea de episcopul de Chişinău. La fiecare din cele patru staţiuni, s-a citit un fragment din evanghelie, care vorbeşte despre minunata taină a altarului şi despre instituirea ei, şi au fost adresate scurte invocaţii litanice. La fiecare staţiune, toţi credincioşii au primit binecuvântarea cu preasfântul sacrament. După încheierea procesiunii, intraţi în catedrală, după tradiţionalul Tantum ergo, credincioşii au primit încă o dată binecuvântarea solemnă.

Cinste şi mărire să fie în orice moment preasfântului şi dumnezeiescului sacrament!