La 11 noiembrie 2016, Parohia „Sfântă Fecioară Maria, Regină Rozariului” din satul Stârcea a primit harul Anului Jubiliar al Milostivirii prin celebrarea deschiderii Porții Sfinte de către Preasfințitul Anton Coșa. Acest moment a fost primit cu foarte mare bucurie de enoriașii parohiei, care au fost pregătiți pentru acest eveniment prin predicile tematice și cateheze referitoare la semnificația Anului Jubiliar al Milostivirii.

Această sărbătoare a fost și mai mare pentru credincioșii din localitate, având în vederea că s-au celebrat și cei 1050 de ani de la botezul Regatului Poloniei, mulți dintre enoriași fiind de origine poloneză. Acest lucru a fost amintit și de predicatorul Pr. Krzysztof Płonka, paroh de Ungheni, care i-a îndemnat să-și amintească și să celebreze propriul botez ca o mare sărbătoare a oricărui creștin.

După întărirea spirituală prin deschiderea Porții Sfinte Milostivirii și prin liturghia celebrată, Preasfințitul Anton a celebrat ritualul închiderii Porții, urmând apoi un moment de comuniune la agapa pregătită de comunitatea parohială.

Pr. Stanislav Obreja