O cunună de flori ca omagiu Maicii Domnului și o intenție specială vor preceda rugăciunea mariană a Papei Francisc în Bazilica „Sfânta Maria cea Mare” din Roma, la 31 mai, la ora 18.00 (ora locală 19.00), pentru ca lumea, care suferă din cauza conflictului din Ucraina și este profund rănită de violența din atâtea țări, să nu-și piardă speranța.
 
Principalele sanctuare, inclusiv cele din teritoriile în care se desfășoară conflictul, vor fi conectate în același timp, iar printre altele vor fi prezente o familie ucraineană și alte victime ale războiului.
 
O dată în plus, Papa Francisc va invoca mijlocirea sfintei Fecioare Maria împotriva nebuniei războiului, pentru că „nimic nu este imposibil pentru Dumnezeu”, ținând în mâini sfântul Rozariu împreună cu credincioșii din întreaga lume.
 
La 31 mai, la ora 18.00 (ora locală 19.00), în fața statuii Mariei, Regina Păcii, din Bazilica „Sfânta Maria cea Mare” din Roma, Papa Francisc va recita rugăciunea Rozariului pentru a „oferi un semn de speranță lumii care suferă din cauza conflictului din Ucraina și este profund rănită de violența numeroaselor teatre de război încă active”. 
 
În semn de apropiere față de cei mai afectați de conflictul din Europa, „o familie ucraineană, alte victime ale războiului și un grup de capelani militari” au fost invitați să se roage cele cinci decade ale Rozariului.
 
Rugăciunea va avea loc în fața statuii Mariei, Regina Păcii, pe care Papa Benedict al XV-lea a voit-o pentru a pune capăt Primului Război Mondial în 1918.
 
Credincioșii din toate colțurile lumii sunt chemați să îl susțină pe Papa Francisc în rugăciunea către Regina Păcii, care va fi transmisă în direct pe canalele oficiale ale Sfântului Scaun.

C. L.