La Cracovia, Polonia, a avut loc o întâlnire pentru pregătirea Simpozionului European pentru Tineret, care va avea în același oraș între 20 și 23 octombrie 2020. La întâlnirea organizată de Consiliul Conferințelor Episcopale din Europa, în calitate de reprezentant al Bisericii Catolice din Republica Moldova, a participat și Mons. Cesare Lodeserto, vicar general al diecezei, alături de reprezentanți ai 29 de conferințe episcopale de pe bătrânul continent.

Întâlnirea de la Cracovia a reunit cei mai mari experți în pastorația tineretului din întreaga Europă și împreună au discutat despre obiectivele care vor fi analizate cu ocazia Simpozionului, au găsit împreună o linie comună de discuții, în continuitate cu ceea ce s-a dezbătut în cadrul Sinodului episcopilor consacrat tinerilor și în pregătirea următoarei Zile Mondiale a Tineretului, care va avea loc la Lisabona.

De asemenea, Dieceza de Chișinău va trebui să fie prezentă la acest simpozion și să reflecte împreună cu reprezentanții Bisericilor din toată Europa asupra noilor forme de evanghelizare care trebuie adoptate pentru a putea fi și mai aproape de tineri și, mai ales, de a răspunde la întrebările care-i frământă.

Mihail Țurcanu