Episcopii, rânduiți de Duhul Sfânt, sunt urmașii apostolilor ca păstori sufletești și, împreună cu supremul pontif și sub autoritatea lui, au misiunea să perpetueze lucrarea lui Cristos, Păstorul veșnic (Decretul privind misiunea pastorală a episcopilor în Biserică Christus Dominus). Astfel sintetizează Conciliul al II-lea din Vatican misiunea episcopilor: aceea de a perpetua în lume lucrarea lui Cristos, adică de a conduce la mântuire poporul lui Dumnezeu, încadrat într-o dieceză încredințată spre păstorire unui urmaș al apostolilor.

17 ani în urmă, în Solemnitatea Epifaniei Domnului, în Bazilica „Sfântul Petru” din Roma, sfântul Ioan Paul al II-lea își impunea mâinile asupra păstorului nostru Anton Coșa, consacrându-l episcop, adică purtătorul de grijă al credincioșilor din Republica Moldova. Moment crucial pentru noi, catolicii din această parte a Europei, lipsiți atâta timp de bucuria de a avea un păstor în mijlocul nostru. Dar Providența nu ne înșală așteptările. Ni l-a dăruit pe Preasfințitul Anton drept păstor și părinte, care să se îngrijească de sufletele, dar și de trupurile noastre. Iar întregul edificiu al Bisericii Catolice din Republica Moldova stă mărturie acestui fapt.

Preasfințite! Întreaga echipă a redacției Bunul Sfat și cea care se ocupă de site-ul Diecezei de Chișinău, în numele întregului popor credincios din Republica Moldova, vine astăzi, pentru Preasfinția Voastră, cu cele mai sincere urări de bucurie, căci mare bucurie ne-a vestit îngerul în momentul nașterii Mântuitorului, de pace în suflet, căci iarăși pace pe pământ oamenilor de bunăvoință a anunțat același înger din tăriile cerului, multă sănătate și haruri cu carul, speranță nestrămutată și multă iubire din partea Celui Preaînalt și a colaboratorilor din via Domnului, cărora le sunteți părinte. Domnul să vă aibă în pază, iar Maica Bunului Sfat și sfântul Anton de Padova (și, de ce nu, toți sfinții cu numele de Anton) să vă fie mijlocitori puternici și permanenți la tronul milostivii veșnice. Și vorba latină:

Ad multos felicesque annos!