La doar câteva zile de la a 51-a aniversare a hirotonirii sale preoțești, Papa Francisc împlinește 84 de ani.

Jorge Mario Bergoglio este al 266-lea papă al Bisericii Catolice, născut în Buenos Aires, Argentina, la 17 decembrie 1936. În 1969 a fost hirotonit preot. În acea zi, bunica lui, Rosa, i-a dat o scrisoare, adresată tuturor nepoților săi, pe care tânărul Jorge Mario o păstrează în breviarul său: „Să aveți o viață lungă și fericită. Cu toate acestea, dacă în câteva zile durerea, boala sau pierderea unei persoane dragi vă vor umple de disperare, amintiți-vă că un oftat în fața tabernacolului, unde se află cel mai mare și cel mai august martir, și o privire spre Maria, care stă la picioarele crucii, va putea face să cadă o picătură de balsam pe cele mai adânci și mai dureroase răni”.

În 1973 a fost numit provincial al iezuiților din Argentina. În 1992 a primit consacrarea episcopală și la 28 februarie 1998 a fost numit arhiepiscop de Buenos Aires și primat al Argentinei. În Consistoriul din 21 februarie 2001, Ioan Paul al II-lea l-a creat cardinal.

„Îi adresez Sfântului Părinte cele mai sincere urări ale întregii Biserici Catolice din Moldova – a spus Mons. Anton Coșa, episcopul de Chișinău – și, mai presus de toate, ne rugăm pentru el, ca slujirea sa petrină să păstreze și să consolideze Biserica pe calea evangheliei lui Cristos. Rămânem uniți și credincioși papei și atenți la magisteriul său”.