Cea de-a X-a Întâlnire Mondială a Familiilor va avea loc la Roma, în perioada 22-26 iunie, și va avea următoarea temă:„Iubirea familială: vocație și cale spre sfințenie”.
 
Va fi o întâlnire, așa cum a dorit Papa Francisc, într-o formulă nouă: alături de locul principal al evenimentului, care va fi la Roma, vor fi multe inițiative locale în diecezele din întreaga lume. Fiecare dieceză va putea fi locul unor întâlniri locale pentru propriile familii și comunități. Acest lucru va permite tuturor să se simtă protagoniști.
 
De miercuri până sâmbătă, în Sala „Paul al VI-lea”, vor avea loc Festivalul Familiilor și Congresul teologic-pastoral. Iar duminică, Papa Francisc va celebra sfânta Liturghie în Piața „Sfântul Petru”.
 
Vor participa, în special, delegați ai Conferințelor episcopale și ai mișcărilor internaționale implicate în pastorația familiilor.
 
Dar, în același timp, în fiecare dieceză, episcopii vor putea acționa la nivel local, pentru a planifica inițiative similare, pornind de la tema Întâlnirii și folosind simbolurile puse la dispoziție.
 
Dieceza de Chișinău va fi reprezentată la evenimentul de la Roma de Sr. Paula Malciuc, în calitate de persoană responsabilă pentru pastorația familiilor în Biserica noastră locală.

C. L.