Săptămâna Laudato si’ 2021, organizată de către Dicasteriul pentru Promovarea Dezvoltării Umane Integrale al Sfântului Scaun, a început duminică 16 mai și se va încheia pe 25 mai.
 
Acest eveniment internațional reprezintă punctul culminant al Anului Special Laudato si’, proclamat de Papa Francisc, cu celebrarea marelui drum pe care întreaga Biserică l-a făcut pe calea convertirii ecologice.
 
Săptămâna Laudato si’ 2021 este, de asemenea, un moment pentru a reflecta asupra a ceea ce ne-a învățat pandemia COVID-19 și pentru a ne pregăti pentru viitor cu speranță.
 
În timpul acestei săptămâni, la Vatican vor veni oaspeți din întreaga lume catolică. precum și vorbitori și autori cu renume mondial, în timp ce cei 1,3 miliarde de credincioși se vor aduna pentru a celebra încheierea Anului special Laudato si’ la finele lunii acestea.
 
Prin dialoguri în direct și conversații pline de Duh, sărbătoarea de zece zile va evidenția marele progres realizat de catolici în implementarea a ceea ce a spus Papa cu enciclica Laudato si' și va inspira credincioșii din întreaga lume să planifice acțiuni suplimentare în pregătirea Conferinței Națiunilor Unite privind biodiversitatea și a Conferinței Națiunilor Unite privind schimbările climatice.
 
Cu această ocazie, Papa Francisc i-a îndemnat pe toți credincioșii catolici să participe cu bucurie la sărbătoare, care coincide cu cea de-a șasea aniversare, la 24 mai, a publicării Enciclicei Laudato si’.
 
Tema acestei săptămâni este: „Deoarece știm că lucrurile pot să se schimbe” (Laudato si’ 13). Discuțiile și evenimentele care o vor însoți vor răspândi această speranță în întreaga lume.

C. L.