Joi, 28 martie, în Catedrala din Chişinău a fost celebrată Liturghia Crismei, adunându-i în jurul Episcopului de Chişinău pe toţi preoţii care activează în această dieceză. În cadrul Sf. Liturghii, au fost sfinţite uleiurile sfinte întrebuinţate la administrarea Sf. Taine ale Bisericii, iar cei 23 de preoţi din toate parohiile Diecezei au reînnoit promisiunile sacerdotale făcute la hirotonire spre edificarea şi întărirea în credinţă a poporului încredinţat spre păstorire.

 

Încă de la începutul Sf. Liturghii, Preasfinţitul Anton i-a invitat pe cei prezenţi la reînnoirea comuniunii cu Sf. Părinte, Papa Francisc, care ne-a umplut inimile de bucurie sfântă atât prin cuvintele sale cât şi prin anumite gesturi care vorbesc despre intenţiile sale de a conduce Biserica lui Cristos pe un făgaş apostolic, cât mai autentic, invitând la rugăciune, aşa cum o cere tuturora, invocând puterea Duhului Sfânt peste dânsul.

 

De asemenea, în predica sa, Preasfinţitul Anton a evidenţiat realitatea unei Bisericii vii care se întăreşte şi se reînnoieşte permanent în comuniune (aceasta fiind şi simbolistica reînnoirii făgăduinţelor preoţeşti). Episcopul a mai accentuat faptul că Cristos, chiar fiind Dumnezeu, se roagă si ne invaţă că numai în rugaciune putem fi in comuniune cu el; la rândul său, preotul trebuie sa fie un om al rugaciunii, atît pentru sine cât şi pentru comunitatea sa.

 

„Isus vrea să fim în comuniune cu El şi între noi, dar nu ca într-un grup închis şi individualist. El ne vrea ca apostoli pentru lume şi nu pentru noi înşine. El ne trimite spre oameni, aşa cum El însuşi a fost trimis pentru oameni şi pentru mântuirea lor. Deci, să ieşim din temerile noastre, din răceala inimilor noastre neîncrezătoare şi să mergem spre oameni, bătrâni şi tineri, ducându-le tuturor Vestea cea Bună!” a mai adăugat Preasfinţitul.