Miercuri, 8 februarie 2023, au continuat lucrările adunării sinodale continentale, la care participă și Biserica din Moldova, prezentând rezultatele drumului sinodal desfășurate în parohii în perioada octombrie 2021 - martie 2022.
 
Delegatul diecezan pentru sinod, Mons. Cesare Lodeserto, a transmis adunării reflecțiile unei Biserici care, în pofida dimensiunilor sale mici și a faptului că este minoritară în țară, a adoptat metoda sinodală și o realizează cu angajament în fiecare context de activitate pastorală.
 
În cadrul lucrului de grupuri, Moldova colaborează cu țările nordice, Italia, Croația, Serbia, Polonia, Franța, Bulgaria, Cipru, Moldova, Albania, Spania, Slovacia și Letonia. De asemenea, prezența cardinalului de Barcelona și a lui Margaret Karram, președintele Mișcării Focolarelor, a fost importantă.
 
Intervențiile participanților sunt colectate de un comitet format din șase experți europeni, care au misiunea de a realiza o sinteză, pe care joi dimineață adunarea delegaților o va aproba și o va înmâna secretarului general al Sinodului, card. Mario Grech.
 
Textul final va fi unul dintre cele șapte documente continentale care vor fi studiate la Adunarea sinodală a episcopilor, la Roma, în prezența Papei Francisc.

C. L.