Luni 11 februarie, va fi celebrată Ziua Mondială a Bolnavului (a XXVII-a ediție), care va fi sărbătorită în mod solemn la Calcutta (India), dar, în același timp, va implica toate comunitățile și bolnavii din aceste comunități.

Tema propusă de Papa Francisc este următoarea: „În dar ați primit, în dar să dați” (Mt 10,8). Acestea sunt cuvintele pronunțate de Isus când i-a trimis pe apostoli să răspândească Evanghelia, pentru ca Împărăția Sa să se poată răspândi prin gesturi de iubire gratuită”.

În mesajul său, Papa Francisc amintește valoarea generozității și a slujirii, dar, mai presus de toate, invită comunitățile să le poarte grijă bolnavilor, cu o prezență constantă a păstorilor și cu toată atenția care i-ar face să se simtă parte vie a Bisericii, în pofida condiției lor de suferință.

Această zi va fi celebrată în mod corespunzător și în toate parohiile diecezei noastre, cu vizite la bolnavi, rugăciunea comunității, iar acolo unde este necesar și cu administrarea sacramentului Ungerii bolnavilor, pe lângă rugăciunea către Fecioara Maria, pe care o invocăm drept Salus infirmorum. „Ea să ne ajute să împărtășim darurile primite în spiritul dialogului și al acceptării reciproce, să trăim ca frați și surori atenți la nevoile fiecăruia”, a punctat Papa Francisc.

Mihail Țurcanu