În aceste zile, atenția noastă este îndreptată spre Mama noastră Fecioara Maria. În ea regăsim drumul nostru de creștini și o persoană care are grijă de fiecare dintre noi. Când micul Ioan Bosco, la vârsta de 9 ani, a avut un vis în care și-a văzut misiunea, în fața dificultăților și problemelor pe care i le punea în fața lui Isus, a primit un răspuns care l-a însoțit toată viața: „Îți voi da o Mamă”. O Mamă care va însoți viața lui don Bosco în fiecare zi, până în ultima clipă a vieții sale…
 
Dar cine este această Mamă? Este modelul nostru de creștin.
 
Când Maria a primit vestea că va deveni Mama lui Isus, viața ei s-a schimbat! A fost o bucurie imensă. Dar această bucurie nu putea s-o țină doar pentru sine. Așa că se așterne la drum spre verișoara sa Elisabeta, care și ea aștepta un copil. Merge pentru a o ajuta. Parcurge un drum lung și obositor.
 
Primul lucru pe care Fecioara Maria ni-l învață este acela de a ne așterne la drum pentru a sluji, a da mărturie, cu viața proprie, despre darul pe care l-am primit. Creștinul este mereu în mișcare, misionar. Nu poate sta pe loc! Nu există o credință închisă doar în mine! Un copil este trist când nimeni nu-l ia în seamă, dar, în momentul în care se simte iubit de cineva, viața lui se schimbă… Aleargă, caută prieteni. Așa e și în cazul nostru: când Dumnezeu intră în viața noastră, se naște în noi dorința de a povesti această iubire minunată.
 
Întâlnirea cu Elisabeta devine un cântec minunat care se naște în inima Mariei: Sufletul meu îl preamărește pe Domnul și duhul meu tresaltă de bucurie în Dumnezeu, Mântuitorul meu, căci a privit la umilința slujitoarei sale (Lc 1,46-48).
 
Maria împărtășește cu Elisabeta extraordinara ei experiență, se face instrumentul care vestește lucrare lui Dumnezeu în viața omului. Eul ei dispare și rămâne doar Dumnezeu care conduce viața sa și viața noastră.
 
Avem nevoie să ieșim din casele noastre pentru a împărtăși cu frații noștri acestă minunată iubire a lui Dumnezeu față de fiecare om.
 
Pr. Sergio Bergamin