A venit și sprijinul oferit de „Malteser International”, agenție ce aparține Ordinului Suveran de Malta, cu sediul la Köln, și care coordonează ajutorul internațional, în special în timpul evenimentelor și dezastrelor majore, cum ar fi exodul refugiaților ucraineni în Moldova.
 
În ultimele zile, în Moldova a sosit un transport de ajutoare umanitare, organizat și donat de „Malteser International”, care conține diverse bunuri, de la alimente până la produse de igienă, precum și diverse materiale pentru a face primirea mai eficientă și mai demnă.
 
Obiectivul a fost atins datorită angajamentului personal al Terezei Von Boeselager, voluntar al „Malteser International”, care a supravegheat implementarea proiectului, care s-a încheiat recent cu livrarea materialelor.
 
Episcopul de Chișinău a mulțumit personal reprezentantului „Malteser International”, în prezența ambasadorilor Ordinului Suveran de Malta înRepublica Moldova și România, Excelența Sa Peter von Canisius și Excelența Sa Roberto Musneci.
 
Transportul a fost depozitat în structurile Fundației „Don Bosco” din Chișinău, iar distribuția a început deja în centrele de primire, în parohiile care găzduiesc refugiați și în rețeaua de familii.
 
Un moment foarte important în procesul de primire este acela de a oferi familiilor care găzduiesc refugiați și familiilor de refugiați lucrurile de care au nevoie pentru viața de zi cu zi, în special prin intermediul parohiilor.

C. L.