În perioada 24-26 iunie a avut loc la Chişinău, în Centrul Ioan Paul al II din Chişinău, întâlnirea anuală numită Mariapolis, cea mai aşteptată şi interesantă experienţă de viaţă creştină pentru cei care urmează carisma Chiarei Lubich. Ea poate fi asemănată cu o şcoală de vară, sau exerciţii spirituale, la care cei interesaţi, indiferent de vârstă sau condiţie socială, vin să înveţe împreună cum să construiască şi să înfăptuiască unitatea.

La Mariapolis-ul din acest an au fost prezenţi pe lângă participanţii fideli, mai mulţi copii şi adolescenţi. Acest fapt a marcat şi atmosfera tinerească, programul fiind plin de vioiciune şi de gesturi concrete de ajutor reciproc. Unul dintre participanţi povesteşte: «Nu am fost speriaţi nici de ploaia continuă, nici de imposibilitatea de a merge pe terenul de joc. Cum tema anului a fost despre „voinţa lui Dumnezeu” am încercat să o acceptăm cât mai bine. Am ascultat ñu interes temele video propuse, răspunsurile Chiarei la două întrebări: „cum să ne pregătim pentru ora plecării” şi „cum să trăim mai bine momentul prezent” şi am privit filmul despre beatificarea Chiarei Luce Badano, care ne-a arătat că putem deveni sfinţi cu toţii».

Cele două zile au trecut relativ repede dar au adus multe roade în inimile participanţilor. Foarte apreciate au fost momentele de împărtăşire a experienţelor în grupurile mici. Unele dintre ele au fost foarte profunde şi au impresionat chiar pe cei mai vechi. Majoritatea au înţeles că dacă cineva şi-a propus să meargă pe calea vieţii alături de Isus, atunci trebuie să-l accepte atât în glorie cât şi în părăsire. „Hotărârea de a rămâne statornică în credinţă şi de a nu face compromisuri chiar şi pentru o siguranţă materială, este cel mai mare rod al acestor zile, petrecute la Mariapolis!”- spunea un alt participant.

Măriuţ Galina