La Centrul pastoral diecezan „Ioan Paul al II-lea” din Chișinău s-a desfășurat, între 19-21 iunie 2015, întâlnirea MARIAPOLIS 2015, organizată în Dieceza de Chișinău de Mișcarea Focolarelor. Participanții, în număr de 45 de persoane, au avut la dispoziție trei zile de odihnă şi reîmprospătare a sufletului şi a trupului, în compania unui grup de opt persoane, focolarine și focolarini, tineri și tinere din România, care au fost însoțiți permanent de păstorul Diecezei de Chișinău, PS Anton Coșa.

Tema centrală a întâlnirii a fost axată pe „Euharistie, Mister de comuniune”. Alături de meditațiile propuse, de momentele de adorație, rugăciune și experiențe interesante din viața participanților, au fost mult apreciate și momentele de comuniune fraternă, dialogul între generații și culturi diferite, precum și serata de voie bună organizată de copiii și tinerii prezenți. Participanților li s-a oferit zilnic posibilitatea de a se hrăni cu cuvântul lui Dumnezeu și trupul Mântuitorului la sfintele liturghii celebrate de PS Anton și pr. Ștefan Socaciu, la care au fost propuse gânduri și reflecții pe marginea cuvântului zilei.

Au fost impresionante experiențele povestite de unii dintre participanți, de exemplu cea a unei familii din România, care a împărtășit celorlalți secretele pe care se bazează succesul vieții lor de familie; sau cea a unui tânăr, care e povestit căutările și dificultățile sale în perioada tinereții până și-a găsit drumul pe care să-l urmeze în viață; sau scurtele împărtășiri ale tinerilor și copiilor noștri, care cunosc de mai mult timp această mișcare. A impresionat și mărturia unei persoane adulte de la noi, care a participat pentru prima dată la o astfel de întâlnire și care, deși din fire retrasă și tăcută, a împărtășit bucuria și recunoștința ei pentru darul imens pe care l-a primit în aceste zile, pentru baia de bună dispoziție care a făcut-o cu adevărat fericită.

Majoritatea participanților au fost cazați în Centrul FIDES, bucurându-se de serviciile excelente pe care lucrătorii centrului le-au oferit cu atâta bună voință și căldură sufletească și pentru care merită toată recunoștința.