Ambasadorul Ungariei în Republica Moldova, Excelența Sa Sandor Szabò, a înmânat astăzi Episcopului de Chișinău, PS Anton Coșa, un mesaj personal din partea ministrului Afacerilor Externe al Ungariei, Excelența Sa Szijjarti Peter.
 
Mesajul oficialului maghiar este confirmarea unei legături și a unei relații care durează în timp. Într-adevăr, cu ocazia fiecărei dintre vizitele sale în Republica Moldova, ministrul Szijjarti Peter are și o întâlnire cu episcopul Anton Coșa.
 
Episcopul a apreciat profund gestul ministrului maghiar și cuvintele sale de încurajare. Cu această ocazie, PS Anton l-a rugat pe ambasadorul maghiar să îi transmită sincerele sale mulțumiri.
 
Întâlnirea a fost și o ocazie pentru episcop de a prezenta ceea ce face în prezent Biserica Catolică în beneficiul refugiaților, cu generozitate și dăruire.
 
Dieceza de Chișinău a avut întotdeauna o relație de încredere și prietenie cu reprezentanța diplomatică maghiară, relație întărită și de apropierea ministrului Szijjarti Peter și de mărturia sa de credință catolică.

C. L.