Astăzi a fost publicat Mesajul Papei Francisc pentru cea de-a 35-a ediție a Zilei Mondiale a Tineretului, pe care anul acesta numeroase dieceze o vor sărbători în Duminica Floriilor, pe 5 aprilie, pe tema: „Tinere, îți zic, scoală-te!” (Lc 7:14). În Dieceza de Chișinău aceasta va fi sărbătorită la Râbnița, pe 16 mai.
 
În mesajul său, Papa Francisc se adresează tinerilor amintindu-le de întâlnirea de la Lisabona din 2022, și îi invită să fie și mai generoși în a-și dedica viața: „Să asculți mereu geamătul celor care suferă; lasă-te mișcat de cei care plâng și mor în lumea de azi”. Sfântul Părinte le reamintește „cât de mulți se dăruiesc cu generozitate atunci când circumstanțele o impun… Nu există dezastru, cutremur, inundație care să nu vadă grupuri de tineri voluntari punându-se la dispoziție pentru a ajuta. Marea mobilizare a tinerilor care doresc să apere creația atestă și capacitatea voastră de a auzi strigătul pământului”.
 
Un fragment al mesajului poate fi un motiv special de reflecție: „Dacă poți plânge cu cei care plâng, vei fi cu adevărat fericit. Dacă te simți în inima tandreței lui Dumnezeu pentru fiecare făptură vie, în special pentru fratele tău flămând, însetat, bolnav, gol, întemnițat, atunci poți să te apropii de El, să te atingi de El și să transmiți viața sa prietenilor tăi care sunt morți în interior, care suferă sau și-au pierdut credința și speranța”.
 
Documentul este disponibil în diferite limbi pe pagina web a Vaticanului și ar putea fi deja și în parohii, dar și în mișcări de inspirație catolică, fiind un motiv de reflecție în cursul pregătirii spirituale a tinerilor.