Dragi copii,

Aș vrea să știți și voi că astăzi episcopul vostru este fericit și plin de bucurie pentru sărbătoarea voastră, a copiilor din dieceza noastră, pe care anul acesta suntem obligați să o celebrăm altfel decât în anii precedenți, fiecare în parohia sa, împreună cu părintele paroh și persoanele consacrate. Cu toate acestea sper să fie o zi frumoasă, o zi a bucuriei și întăririi prieteniei dintre voi, viitorul Bisericii noastre.

Am voit această sărbătoare, împreună cu preoții din parohiile noastre, înainte de toate ca să puteți înțelege și să experimentați cât de frumos este să fim împreună și să-l avem prezent printre noi pe Isus. Și noi credem că el este printre noi. Împreună cu el voi, dragi copii, sunteți protagoniștii acestei zile, cu jocuri, cântări, laudă și rugăciune.

Această zi de sărbătoare precedă, pe lângă încheierea sezonului estival, începutul anului școlar, așa că sper să vă puteți relua studiile cu entuziasmul și bucuria care astăzi strălucește pe chipurile voastre.

Dar acum este momentul sărbătorii și vreau să vă mai spun multe lucruri pe care eu, ca păstorul vostru, aș vrea ca voi să le știți și să nu le uitați niciodată.

Copilașii mei dragi, credința nu înseamnă doar rugăciune și liturghie, la care suntem chemați să participăm cu toții, adulți și copii, ci este și bucurie și prietenie, care ne ajută să mergem împreună pe calea lui Isus și a învățăturilor sale.

Apoi, să știți că parohia, adică biserica și comunitatea voastră, este locul de rugăciune, locul cel mai important de întâlnire cu Isus, la sfânta Liturghie și la orice activitate la care sunteți convocați de părintele paroh sau surorile din parohie.

Vă doresc ca, ori de câte ori mergeți la biserică, să simțiți bucuria de a fi împreună, de a dialoga frumos între voi, de a participa la momentele de pregătire și formare creștinească, de a vorbi cu părintele și, în cele din urmă, de a-l întâlni pe Isus, care este cu adevărat prietenul vostru.

Nu uitați să-l căutați întotdeauna pe Isus, în minutele de rugăciune pe care le petreceți în fața lui, pentru că numai el vă poate face ziua frumoasă și a vă poate scăpa de orice motiv de tristețe. Numai Isus vă poate schimba viața!

Salutându-vă, vă încredințez tuturor acest mesaj: Mergeți cu toții la Isus, pentru că el vă așteaptă cu brațele deschise.

Vă mulțumesc pentru prietenia voastră și vă doresc o sărbătoare fericită!

Al vostru episcop


† Anton

Mesajul în format video poate fi găsit aici.