Ca și în fiecare miercuri, Papa Francisc s-a întâlnit cu credincioșii adunați pentru a-i asculta cuvântul și nu mai la distanță, ci față în față.
 
Cu această miercuri, cum a spus papa în predica sa, „se încheie cateheza despre rugăciune”, care a însoțit credincioșii într-o călătorie bogată în spiritualitate și mesaje profunde despre valoarea rugăciunii.
 
Catehezele sale despre rugăciune au fost 38 la număr și au început la 6 mai. O călătorie care a dezvăluit profunzimea rugăciunii și eficacitatea unui dialog interior cu Dumnezeu, necesar pentru fiecare om de credință.
 
Papa Francisc, în predica sa de astăzi, a reamintit că „în suferinţa cea mai dureroasă dintre suferinţele noastre, nu suntem niciodată singuri. Rugăciunea lui Isus este cu noi”. O încurajare profundă care deschide inima spre speranță, mai ales în beneficiul multor oameni bolnavi care, cu credință, caută puterea de a continua pe calea dificilă a vieții.
 
Papa a continuat: „Să ne amintim harul că noi nu numai că ne rugăm, ci, pentru a spune aşa, am fost "rugaţi", suntem deja primiţi în dialogul lui Isus cu Tatăl, în comuniunea Duhului Sfânt. Isus se roagă pentru mine: fiecare dintre noi poate pune asta în inimă”.
 
„Chiar în ora pătimirii, morţii şi învierii sale totul a fost oferit pentru noi. Aşadar, cu rugăciunea şi cu viaţa nu ne rămâne decât să avem curaj, speranţă. Cu acest curaj şi speranţă să simţim puternic rugăciunea lui Isus şi să mergem înainte: ca viaţa noastră să fie o preamărire adusă lui Dumnezeu având convingerea că el îl roagă pentru mine pe Tatăl, că Isus se roagă pentru mine”.
 
Cuvântul Papei este întotdeauna un mare dar care ajută în momentele dificile ale vieții, iar pontiful, la audiențele sale de miercuri și prin mesajele sale scurte, care sunt cateheză și însoțesc credincioșii, deschid inimile, luminează mințile prin lucrările lui Dumnezeu.

C. L.