A devenit deja tradiție ca în perioada binecuvântată a Postului Mare să fie organizate, pentru poporul lui Dumnezeu din Dieceza de Chișinău, misiuni populare, al căror scop principal este întărirea credinței și a legăturii fiecăruia cu Isus cel Răstignit. Anul acesta, unul jubiliar pentru Biserica noastră locală, aceste misiuni au avut un caracter deosebit, fiind axate și pe tema jubileului.

În perioada 15-18 martie 2018, misiuni populare au avut loc în Parohia „Providența Divină” din Chișinău, predicator fiind Pr. Piotr Kuszman, paroh de Tiraspol. Tema centrală a predicilor sale a fost căința și împăcarea cu Dumnezeu, făcând și o analiză retrospectivă a celor 25 de ani din momentul înființării Administraturii Apostolice de Moldova. Programul misiunilor a mai cuprins întâlniri cu credincioșii, fie în grup, fie personal, pentru spovadă sau direcțiune spirituală, precum și adorația euharistică și Calea Crucii.

Misiunile s-au încheiat în Duminica a V-a din Postul Mare, când, după fiecare sfântă Liturghie, credincioșii care au participat la aceste momente de har, au avut posibilitatea, prin binecuvântarea părintelui predicator, să primească indulgența plenară.

Misiuni populare au avut loc și în Parohia „Sfântul Anton de Padova” din Crețoaia, fiind ținute de cancelarul Curiei, Pr. Petru Ciobanu. Firul roșu al acestor misiuni a fost conformarea cu Isus și imitarea lui, mai ales în purtarea crucii. Aceste misiuni au avut loc în zilele de 16, 17 și 18 martie 20818, la finalul cărora credincioșii au avut la fel posibilitatea să primească indulgența plenară.

Pr. Petru Ciobanu