La solicitarea Preasfințitului Anton Coșa, Conferința Episcopală a Portugaliei a inclus Moldova în rândul țărilor care au fost ieri consacrate Inimii lui Isus și Inimii Neprihănite a Mariei, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Sanctuarul Marian din Fatima.

La sfârșitul celebrării, a fost recitată rugăciunea de consacrare și a fost citită lista țărilor care au solicitat acest dar de credință, încredințat mijlocirii Maicii Domnului.

Pentru Portugalia și Spania, actul de consacrare a fost reînnoit, și au fost consacrate următoarele țări: Albania, Bolivia, Columbia, Costa Rica, Cuba, Slovacia, Guatemala, Ungaria, India, Mexic, Moldova, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Polonia, Republica Dominicană, România și Zimbabwe.

„Am afirmat din toată inima – a spus Episcopul de Chișinău – că trebuie să fie îndeplinit acest act de credință, pentru binele Bisericii Catolice și al Moldovei, care trăiesc aceste evenimente marcate de suferință. Sunt convins că încredințarea Moldovei, Sfintei Fecioare Maria va da roade și, de asemenea, va conferi minunea vindecării pentru mulți”.

Vizionarea liturghiei de consacrare este posibilă pe site-ul web al Sanctuarului din Fatima (www.fatima.pt) sau pe site-ul Conferinței Episcopale Portugheze (www.agencia.ecclesia.pt).