În zilele de 11 şi 12 martie 2015 s-au desfăşurat la Varşovia (Polonia) lucrările anuale ale Conferinţei Episcopale Poloneze (CEP), la care a fost invitată şi Biserica Catolică din Moldova. Episcopul de Chişinău, PS Anton Coşa, l-a delegat pe Mons. Cesare Lodeserto, vicar episcopal, să-l reprezinte la această adunare şi să ducă episcopilor polonezi salutul său.

Discuţiile din cadrul reuniunii CEP s-au concentrat pe tema familiei, şi ca urmare a Sinodului extraordinar al episcopilor dedicat familiei, care a avut loc la Roma în toamna anului trecut, şi în preliminariile Sinodului episcopilor dedicat aceleiaşi teme, care va avea loc, tot la Roma, în toamna acestui an. Mons. Cesare Lodeserto a prezentat o comunicare, în care a vorbit despre cum este realizată şi care este direcţia pastorală adoptată întru susţinerea familiei.

Prezenţa Mons. Cesare la Varşovia a fost şi o ocazie fericită pentru a-i mulţumi Bisericii din Polonia pentru ajutorul pe care-l acordă deja de mulţi ani Bisericii din Moldova: mulţumire pentru preoţii, călugării şi călugăriţele din Polonia care activează în Dieceze de Chişinău, ca şi pentru celelalte diferite forme de susţinere, care permit realizarea diverselor proiecte.

Mons. Cesare Lodeserto