În semn de înaltă apreciere pentru contribuţia deosebită avută la dezvoltarea şi aprofundarea relaţiilor pe multiple planuri dintre România şi Sfântul Scaun şi pentru susţinerea dialogului interconfesional, ES Mons. Miguel Maury Buendía, Nunţiu apostolic în România şi Republica Moldova, a fost decorat cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de „Mare Cruce” de către domnul Klaus Werner Iohannis, preşedintele României, în ziua de marţi, 22 decembrie 2020.
 
Episcopul de Chișinău, Mons. Anton Coșa, a salutat cu bucurie acest gest de apreciere a activității Bisericii Catolice din România și Moldova. De la începutul mandatului său în 2015, Nunțiul a acordat întotdeauna o mare atenție Moldovei și nu putem să nu menționăm două evenimente importante pentru care a muncit atât de mult: vizita secretarului de stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, în 2018, și prezența credincioșilor moldoveni la vizita Papei la Iași (România) în 2019.
 
Mons. Maury, de origine spaniolă, ales arhiepiscop titular de Italica şi nunţiu apostolic în Kazahstan în 2008, transferat în România în anul 2015, s-a îngrijit de numirea a diverse scaune episcopale catolice din ţară şi a fost direct implicat în pregătirea şi realizarea vizitei apostolice a Sfântului Părinte Papa Francisc, desfăşurată în perioada 31 mai - 2 iunie 2019.
 
Ordinul „Serviciul Credincios”, înfiinţat de MS Carol I în anul 1878 şi reintrodus de şeful statului la 31 martie 2000 cu cinci grade, este al doilea Ordin Naţional, după cel al Stelei României, iar gradul de Mare Cruce este limitat la 120 de civili şi 30 de militari.