Joi 15 august, în Solemnitatea Înălţării Preasfintei Fecioare Maria cu Trupul la cer, sărbătoare patronală a Congregaţiei Surorilor Slujitoare ale Preasfintei Fecioare Maria Neprihănit Zămislită, a avut loc depunerea voturilor perpetue de către două tinere surori, sr. Marina Valcioc (R. Moldova) şi sr. Polina Hreskov (Ucraina).

 

Evenimentul s-a desfăşurat în impunătoarea biserică parohială din Murafa (Viniţa - Ucraina), participând un număr impresionant de credincioşi şi pelerini. Sr. Marina este originară din Creţoaia, şi după 12 ani de viaţă activă şi formare în sânul Congregaţiei SSNMPNP, cu binecuvântarea Sf. Fecioare, a decis să depună formal în mâinile Domnului întreaga sa viaţă de slujire şi ascultare după constituţiile Congregaţiei amintite. La rândul său, Sr. Polina Hrescov (Murafa), a activat de mai multe ori în comunităţile surorilor din Dieceza de Chişinău.

 

La această sărbătoare care a coincis şi cu hramul comunităţii din Murafa, au fost prezenţi din Dieceza de Chişinău parohul de Creţoaia, Andrei Dăscălaşu, pr. Tadeusz Magierowsky, precum şi surori din cadrul Congregaţiei care lucrează în Moldova.