De acum, Sfântul Iosif poate fi invocat și ca „Păzitorul Răscumpărătorului”, „Slujitorul lui Cristos”, „Îndrumător al Mântuirii”, „Sprijin în dificultăți” și „Patronul celor exilați, necăjiți și săraci”.
 
Papa Francisc a aprobat noile invocații în Litania Sfântului Iosif, proclamat de Papa Pius al IX-lea, în urmă cu 150 de ani, patron al Bisericii, și căruia actualul pontif i-a dedicat un An special.
 
Mai mult, Conferințelor Episcopale locale li se permite să introducă, „judecând cu prudentă” și „în locul potrivit și cu păstrarea genului literar”, alte „invocații cu care Sfântul Iosif este onorat în mod special în țările lor”.
 
Știrea  a fost comunicată conferințelor episcopale de către Congregația pentru Cultul Divin. În scrisoare citim că „cu ocazia aniversării a 150 de ani de la declararea Sfântului Iosif ca patron al Bisericii universale, Sfântul Părinte Francisc a publicat Scrisoarea Apostolică Patris Corde, cu intenția de a „crește dragostea față de acest mare sfânt, îndemnând la implorarea mijlocirii sale și imitându-i virtuțile și râvna”.
 
Din acest motiv,  se continuă în scrisoarea, „a părut oportună actualizarea Litaniei în cinstea Sfântului Iosif, aprobată în 1909 de Scaunul Apostolic, integrând șapte invocații extrase din intervențiile papilor care au reflectat asupra aspectelor figurii spirituale a sfântului”.

C. L.