Episcopul Anton Coșa s-a întâlnit astăzi, 22 august 2022, cu cele două noi călugărițe din Congregația Surorilor Providenței, care se vor alătura comunității religioase din Chișinău. Este vorba de sr. Lidia Scripcaru și sr. Cristina Farțadi. Sr. Lidia Scripcaru preia funcția de superioară a comunitîții.
 
Pe de altă parte, sr. Rosetta Benedetti, care a îndeplinit funcția de superioară, și sr. Iuliana Farțade, părăsesc Moldova pentru o nouă misiune în România.  Lor le sunt adresate sentimentele de recunoștință pentru misiunea de caritate desfășurată cu iubire și dăruire de-a lungul anilor, atât în beneficiul bătrânilor, cât și în beneficiul copiilor de la centrul de educație preșcolară.
 
Noile surori a fost prezentate episcopului Anton Coșa de sr. Betty Slawik, reprezentanta superioarei provinciale. De asemenea, a fost o bucurie și revederea sorei Betty la Chișinău, în noua și importanta ei funcție, după atâția ani de slujire în dieceza noastră
 
În cadrul întâlnirii, episcopul le-a mulțumit surorilor pentru darul prezenței lor, care este întotdeauna o valoare și o mărturie minunată, o manifestare a carității Bisericii Catolice din Moldova.
 
De asemenea, episcopul a reamintit angajamentul la care sunt chemate surorile, odată cu prezența refugiaților ucraineni și redeschiderea cantinei sociale pentru săraci.

C. L.