Episcopul Anton Coșa a reînnoit componența Oficiului diecezan pentru Comunicații Sociale și Mass-Media, acordând responsabilitatea oficiului Mons. Cesare Lodeserto, cu colaborarea Pr. dr. Petru Ciobanu și a Pr. Gabriel Cochiorca, alături de colaborarea tehnică a lui Mihail Țurcanu.
 
„Am luat în considerare importanța din ce în ce mai mare a acestui oficiu – a spus episcopul Anton Coșa – și, mai presus de toate, evoluția pe care a avut-o în ultimul timp, odată cu lansarea noului site al diecezei, și am considerat important să fie realizată o reînnoire, mulțumind Pr. Andrei Dăscălașu pentru munca depusă până acum în acest oficiu”.
 
„Comunicarea socială este o comunicare pastorală – a continuat episcopul – astfel încât chiar și informațiile simple reprezintă parte a evanghelizării, de la viața diecezei până la orice altă informație care ar putea apărea pe site”.
 
Mons. Cesare Lodeserto și-a asumat sarcina de a conduce acest oficiu cu obiective clare: „Așa cum a spus episcopul, trebuie să evanghelizăm și prin comunicare, să ajungem peste tot și să facem cunoscută opera Bisericii Catolice din Moldova. Însă este importantă și implicarea parohiilor, chiar și a celor mici, prin informații, mărturii, fotografii etc.”
 
Cu siguranță utilizarea instrumentelor de comunicare de către parohii este în creștere, așa cum fac deja Parohia „Providența Divină” și parohiile din Bălți și Tiraspol. Și Capela „Regina Pacis” este pe cale să înceapă difuzarea sfintei Liturghii în italiană.
 
Utilizarea paginilor de facebook de către parohii, pentru a-și face publice activitățile, se dezvoltă tot mai mult. La fel fac și organizațiile sociale Caritas Moldova, Regina Pacis, Casa Providenței și Don Bosco.
 
Despre ceea ce nu se vorbește nu există, de aceea a vorbi despre lucrările lui Dumnezeu printre oameni înseamnă a vorbi și a-l dărui pe Dumnezeu.