La Oratoriul „Don Bosco” din Chișinău, s-a încheiat duminică, 19 iunie, turneul internațional de fotbal, pentru tineri de diferite vârste, în prezența Nunțiului Apostolic pentru România și Moldova, Mons. Miguel Maury Buendía și a episcopului de Chișinău, PS Anton Coșa.
 
La eveniment, organizat de Fundația „Don Bosco” în colaborare cu Ambasada Italiei, Ministerul Educației și Ambasada Ucrainei, a fost prezentă și o asociație sportivă italiană, care a oferit sprijin tehnic și organizatoric.
 
Evenimentul s-a încheiat cu un meci semnificativ, a cărui valoare nu a constat atât în rezultatul competițional, cât în faptul că o echipă de tineri ucraineni, pe de o parte, și o echipă de tineri moldoveni, pe de altă parte, s-au întâlnit într-o competiție amicală.
 
Aproximativ o 150 de tineri au participat la evenimentul sportiv, la care s-au adăugat și câțiva părinți, prieteni ai salezienilor, dar și reprezentanți ai autorităților, în persoana ministrului educației și a unor ambasadori.
 
Mons. Miguel Maury Buendía și PS Anton Coșa au mulțumit personal comunității salezienilor pentru organizarea acestui eveniment, precum și tuturor celor care au colaborat în diferite moduri la realizarea lui.
 
Oratoriul salezianilor continuă să fie un punct de referință pentru mulți tineri, fiind o instituție care are în primul rând un scop educativ.
 
În aceste zile, salezienii sunt ocupați și cu primirea tinerilor ucraineni, cu care se organizează jocuri și momente recreative.

C. L.