19 martie, Chișinău – În cursul vizitei efectuate în R. Moldova, mons. Miguel Maury Buendia,  Nunţiul Apostolic pentru România și Republica Moldova a avut o întrevedere cu dl. Tudor Ulianovschi Ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene în cadrul căreia au fost discutate diferite  aspecte ale cooperării bilaterale.

 

În cadrul întrevederii, oficialii au abordat mai multe subiecte de actualitate de pe agenda bilaterală, menţionând interesul comun pentru dezvoltarea relaţiilor dintre Republica Moldova şi Sfântul Scaun în diverse domenii de interes reciproc, inclusiv prin organizarea unor vizite bilaterale la nivel înalt.

 

Interlocutorii au avut și un schimb de opinii privind  evoluţiile în plan regional și internaţional, precum  și oportunitățile de cooperare pe subiecte de pe agenda internațională.

 

La 5 decembrie 2015, Papa Francisc l-a numit pe Arhiepiscopul Miguel Maury Buendía Nunţiu Apostolic în România, iar la 25 ianuarie 2016 acesta a fost numit Nunţiu Apostolic în Republica Moldova.