La iniţiativa Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ordinului Suveran de Malta în Republica Moldova, E.S. Domnul Peter Canisius von Canisius şi a soţiei Sale, Doamnei Birgit Kertess von Canisius, cu susţinerea Marei Priorii a Ordinului Suveran de Malta din Austria şi în colaborare cu Fundaţia de Binefacere „Casa Providenţei”, din 2 iunie 2014, zilnic 50 de nevoiaşi vor primi prânzuri gratuite. La deschiderea evenimentului a participat şi Episcopul Bisericii Romano-Catolice de Chişinău, PS Anton Coşa, care a binecuvântat activitatea de caritate şi masa bătrânilor.

Beneficiarii noştri au rămas plăcut surprinşi descoperind simplitatea Domnului Ambasador şi a soţiei sale care au participat la distribuirea hranei împreună cu voluntarii şi angajaţii Fundaţiei.

Menţionăm că Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta a fost înfiinţat în jurul anului 1050, la Ierusalim, cu scopul de a administra un spital pentru pelerinii din Țara Sfântă. În anul 1113, Papa Pascal al II-lea a recunoscut Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta ca ordin religios. Ulterior, Ordinul a devenit militar pentru a-i apăra pe bolnavi, pelerini şi teritoriile creştine din Țara Sfântă.

Mai târziu, misiunea ospitalieră iniţială a redevenit principala activitate a Ordinului căpătând o importanţă tot mai mare în ultimul secol, în mod deosebit prin activităţile desfăşurate de Marile Priorii şi Asociaţiile Naţionale în mai bine de 120 ţări din lume în care Ordinul este prezent.