Persoanele consacrate prezente în Dieceza de Chișinău s-au întâlnit la Tiraspol, în Parohia „Sfânta Treime”, la 8 martie 2023. Aceștia au fost adunați de Pr. Andrea Ballan, preot salezian și coordonator al tuturor persoanelor consacrate din Moldova.
 
Profitând de ziua nelucrătoare, comunitățile religioase au putut părăsi locurile lor de slujire educațională și pastorală pentru a se reuni pentru un moment de reflecție, dar și pentru a-și împărtăși viața și slujirea.
 
Pr. Giuseppe Pellizzari, preot salezian recent venit în Moldova, a prezentat cel mai recent document despre viața consacrată, ținând cont și de magisteriul Papei Francisc pe această temă. După întâlnirea comunitară, a urmat lucrul în grupuri.
 
Sfânta Liturghie a fost prezidată de Pr. Piotr Kuszmann, iar predica a fost rostită de Pr. Vladimir Beloconîi. A urmat un moment de adorație euharistică.
 
Participanții au trăit o zi diferită de activitățile lor obișnuite, dar și îmbucurătoare pentru faptul că au fost cu toții împreună, cu mare simplitate și comuniune fraternă.
 
A fost, de asemenea, și o ocazie de a se cunoaște și mai bine, având în vedere venirea recentă a doi noi preoți salezieni, Pr. Fabrizio Iacuzzi și Pr. Giuseppe Pellizzari.
 
Comunitățile călugărești sunt foarte importante în viața diecezei, iar episcopul apreciază această prezență și o încurajează. Nu mai puțin de opt parohii sunt administrate de comunități călugărești, și tot acestea coordonează instituțiile de învățământ diecezane. Aceasta este o prezență pastorală, educațională și caritativă foarte semnificativă și rodnică.
 
Persoanelor consacrate le este adresată recunoștința întregii dieceze pentru mărturia și slujirea lor.

C. L.

Link galerie foto