Printre obiectivele vizitei secretarului de Stat al Sfântului Scaun, Cardinalul Pietro Parolin, este și Cantina Socială „Papa Francisc” a Fundației „Regina Pacis”. Astfel, sâmbătă, 15 septembrie, la orele 12:30, Eminența Sa va onora cu prezența și va binecuvânta acest loc de ajutor și alinare pentru săraci.

Cantina Socială „Papa Francisc” își are începuturile încă în anul 2003, când a fost deschis proiectul „Punctele de distribuție a prânzurilor calde”. În baza acestora, în 2011 a fost deschisă cantina socială propriu-zisă, care în 2013 a fost denumită „Papa Francisc” în onoarea Sfântului Părinte.

De la începuturile sale și până în ziua de astăzi, cantina a distribuit sute de mii de prânzuri nevoiașilor din Chișinău. De ajutorul cantinei beneficiază zilnic 150 de săraci de diferite categorii: bătrâni cu venituri mici, persoane cu dizabilități, precum și copii orfani sau din familii social-vulnerabile. Pentru ultima categorie, Fundația „Regina Pacis” a deschis și un centru de plasament, unde copiii aflați în dificultate beneficiază de protecție, asistență și sprijin pentru integrare sau reintegrare în familie și societate.

La rândul lor, și bătrânii au posibilitatea de a depăși starea de singurătate și a primi asistența necesară în cadrul Centrului de Comunicare, deschis pe lângă Cantina Socială „Papa Francisc”.

Mihail Țurcanu