În fiecare an, cu ocazia Solemnității Sfinților Apostoli Petru și Paul, episcopiile și credincioșii sunt chemați să contribuie cu oferte la susținerea activităților papei în exercitarea misiunii sale universale, de la opere de caritate, la activitățile concrete ale oficiilor Sfântului Scaun.
După cum este indicat în Statutul Obolului sfântului Petru: „Papa, în calitate de păstor al întregii Biserici, se preocupă atât de necesitățile de evanghelizare (spirituală, educativă, justiție, comunicare, caritate politică, activitate diplomatică...) la cea a necesităților materiale ale diecezelor sărace, institutelor religioase și credincioșilor aflați în dificultate gravă (săraci, copii, vârstnici, marginalizați, victime ale războaielor și dezastrelor naturale; ajutor special pentru episcopi sau dieceze în nevoie, educație catolică, ajutor pentru refugiați și migranți etc.)”
 De fapt, Obolul sfântului Petru este un semn concret al comuniunii cu papa și o manifestare a sentimentului de apartenență a credincioșilor la Biserică și a iubirii față de papa.
 Această ofertă, care poate fi chiar și de dimensiuni mici, are o perspectivă mare. Într-adevăr, are nu doar o valoare practică, ci și una puternic simbolică și arată afecțiunea față de papa și ceea ce face el pentru binele întregii Biserici universale. 
În fiecare an Dieceza de Chișinău primește din parohii ofertele pe care credincioșii le dau pentru Obolul sfântului Petru, precum și alte lucruri pe care le trimite papei, din respect față de intențiile sale.
 „Fidelitatea față de papa – a spus episcopul de Chișinău – se manifestă și prin acest gest de generozitate și comuniune. Sunt recunoscător pentru generozitatea credincioșilor și a preoților care, în pofida dificultăților și a numeroaselor nevoi, sunt întotdeauna atenți și sensibili”.

C. L.