Mesajul Papei Francisc pentru Ziua Mondială a Misiunilor, care va fi celebrată anul acesta duminică, 24 octombrie, ne îndeamnă să fim „martori și profeți” cu același curaj arătat de Petru și Ioan care, în fața conducătorilor oamenilor și a persoanelor în vârstă, nu s-a temut să spună: „Nu putem să nu vorbim despre ceea ce am văzut şi am auzit” (Fap 4,20).
 
Papa Francisc spune: „În contextul actual există o necesitate urgentă de misionari ai speranței care, unși de Domnul, sunt capabili să ne reamintească profetic că nimeni nu este mântuit singur. La fel ca și apostolii și primii creștini, și noi spunem cu toată puterea noastră: nu putem să nu vorbim despre ceea ce am văzut și auzit” (Fap 4:20)”.
 
Și Dieceza de Chișinău celebrează luna dedicată misiunilor cu un program pregătit de Oficiul pentru Misiuni, amintindu-și în rugăciune de toți cei care, în diferite părți ale lumii, sunt angajați în evanghelizare. 
 
Duminică, 24 octombrie, toate parohiile vor sărbători „Ziua Misiunilor” și comunitățile vor fi chemate să reflecteze și să se roage pentru misiunile Bisericii Catolice din întreaga lume. De asemenea, va fi organizată o colectă pentru a ajuta misiunile.
 
„Ziua Misiunilor - a comentat episcopul Anton Coșa - amintește tuturor de vocația la care suntem chemați, adică evanghelizarea peste tot și întotdeauna. Știm bine că lumea are nevoie să-l cunoască pe Isus și să-i asculte cuvântul. Să nu uităm că suntem cu toții misionari”.

C. L.