Episcopul Anton Coșa a prezidat sfânta Liturghie cu ocazia hramului „Cenacolului Regina Pacis”, un centru pastoral situat în inima capitalei și care se află pe teritoriul Parohiei „Providența Divină”. 
 
Într-adevăr, Pr. Mihai Balan a fost cel care a rostit predica și a condus reflecția asupra textelor cuvântului lui Dumnezeu propuse de liturghie pentru celebrarea sărbătorii „Mariei, Regina Păcii”, și în special asupra fragmentului evanghelic care relatează vestirea nașterii Domnului. 
 
La sosire, episcopul a fost întâmpinat de tinerii găzduiți în Centrul de plasament „Regina Pacis” și de fetele găzduite prin proiectul „In cammino”, ambele proiecte ale Fundației „Regina Pacis” pentru protecția celor defavorizați. 
 
Mai mult, înainte de a începe celebrarea, episcopul i-a salutat pe unii membri ai comunității italiene, care de obicei participă la liturghia de sâmbătă în limba maternă, precum și pe ambasadorul Italiei în Moldova, Excelența Sa Lorenzo Tomassoni, și alți prieteni veniți cu această ocazie. 
 
Mesajul episcopului a fost o chemare de a învăța din virtuțile Fecioarei Maria toate cele mai bune lecții pentru viață și în special aceea de a fi făcători de pace în viața de zi cu zi. 
 
Imnurile au fost intonate sub coordonarea talentată a organistului catedralei Reghina Nadkrenicinaia, la care au participat și câteva călugărițe. 

Înainte de binecuvântarea finală, PS Anton a recitat rugăciunea pentru pace. 
 
Mons. Cesare Lodeserto, responsabil al Cenacolului „Regina Pacis”, și ambasadorul Tommasoni, au adresat un gând de recunoștință și prietenie episcopului și tuturor celor prezenți, după care cu toții s-au adunat pentru un moment de fraternitate. 

C. L.