Data de 25 ianuarie are o dublă semnificație pentru Biserica Catolică: este ziua comemorării convertirii sfântului apostol Paul, cel care, în Scrisoarea întâi către Corinteni (1,13), îi întreba pe cei cărora le scria, iar prin ei și pe noi: „Oare a fost Cristos împărțit?”, și este ziua încheierii Săptămânii de rugăciune pentru unitatea creștinilor.

Deja al doilea an la rând, din voința păstorului nostru Anton Coșa, în această zi preoții din Decanatul Centru se adună la Catedrala „Providența Divină” pentru o oră de rugăciune, ocazie cu care are lor și binecuvântarea palatului episcopal și a casei parohiale, precum și a tuturor celor care își împlinesc misiunea în aceste două locații. Anul acesta, ora de rugăciune a început la ora 11.00, când aproape toți preoții decanatului s-au adunat în fața lui Isus Euharisticul, expus spre adorație pe altarul catedralei. Fiecare s-a rugat în propriile intenții, în tăcere și reculegere, dar și pentru intenția centrală a zilei: unitatea creștinilor. A urmat apoi rugăciune Orei medii, după care Pr. Mihai Balan, paroh de „Providența Divină”, i-a binecuvântat pe toți cei prezenți cu Isus, prizonierul monstranței.

După ora de rugăciune a venit rândul binecuvântării celor două locații menționate, fapt îndeplinit de Preasfințitul Anton, care s-a rugat pentru toți cei care-și depun efortul și-și jertfesc timpul pentru binele parohiilor și al diecezei în întregime. Și după cum unitatea vizibilă s-a manifestat prin rugăciune, tot la fel s-a manifestat și prin agapa frățească ce a urmat ritului binecuvântării.

Să o rugăm pe Preasfânta Treime, izvorul unității Bisericii, prin mijlocirea sfântului apostol Paul, să ne dea un adevărat spirit și o sinceră dorință de convertire, pentru ca să putem realiza marele deziderat cristic: „Ca toți să fie una!” (In 17,21)

Pr. Petru Ciobanu