Simpatizanții spiritualității unității din Chișinău promovate de Mișcarea Focolarelor au avut din nou ocazia să participe la întâlnirea anuală numită Mariapolis, organizată de un grup de animatori veniți din România și Italia, cu sprijinul episcopului de Chișinău, Preasfințitul Anton Coșa, la Centrul „Ioan Paul al II-lea”, în perioada 17-19 iunie 2016.

Tema întâlnirii – „Darul Unității” – a fost aleasă de către organizatori în conformitate cu tema anului – Unitatea – propusă de Maria Voce, președinta Mișcării spre aprofundare tuturor membrilor și simpatizanților spiritualității Chiarei Lubich.

Programul întâlnirii a cuprins pe lângă sfânta Liturghie zilnică, momente de meditație și rugăciune, împărtășirea experiențelor, întrebări și răspunsuri, jocuri și momente de relaxare și timp pentru dialog între participanți.

Inima acestei întâlniri au fost Andrei Stefancic și Tereza Petres, focolarini din România, Luigi și Lucia Rizzo, familie de focolarini căsătoriți din Italia, Maria Coșa, Gabriel Ambăruș, Iuliana Balint și Aliz Butyka, tineri din România, precum și reprezentanții noștri mai activi, părintele Tiziano Baracco și sora Michaela Margoșina, familia Mariuța, în frunte cu doamna Galina, care a fost și prezentatoarea întregului program, și familia Codreanu. Desigur, un loc aparte l-au avut aici și copii, care au avut mereu un program paralel.

Episcopul Anton a fost prezent în diferite momente ale programului, a deschis întâlnirea cu un salut inițial, a celebrat sf. Liturghie în prima și ultima zi și a adresat un cuvânt de mulțumire participanților la sfârșitul întâlnirii. Sâmbăta a fost însoțit la program și de către părintele Petru Ciobanu, vicarul Catedralei.

Un gând care se vrea a fi subliniat a fost exprimat de către Preasfințitul Anton, care în cuvântul său final, a spus printre altele: „Astfel de întâlniri sunt bine venite și pe viitor, pentru că apropie oamenii de cuvântul lui Dumnezeu și îi conștientizează că viața creștină constă tocmai în punerea în practică a cuvântului divin, care astfel devine un cuvânt viu. Pe de altă parte, aici se realizează, într-o formă ideală, familia lui Dumnezeu. În acest sens, rog pe toți în măsură să ajute, să se acorde o atenție mai mare și persoanelor interesate care vorbesc limba rusă, astfel încât și ei să poată participa cu tot sufletul și cu toată bucuria la aceste momente unice”.

A consemnat Pr. Petru Ciobanu