Cu același entuziasm și aceeași pasiune dintotdeauna, salezienii au reluat inițiativa „Vara pentru copii” la oratoriul lor din Chișinău. Anul trecut, din cauza pandemiei, nu s-a putut face nimic, dar anul acesta totul a reînceput, iar ușile oratoriei s-au deschis larg pentru a-i întâmpina pe copii.

Într-adevăr, la 5 iulie, ziua când a început „Vara pentru copii”, la intrarea în oratoriu s-au prezentat 120 de copii din Chișinău, care, ajutați de 30 de animatori, și-au început călătoria de prietenie, jocuri, împărtășirea și formare. O cale care va continua până la 23 iulie, adică trei săptămâni.

„Anul acesta – a spus Pr. Sergio Bergamin – am voit să le oferim copiilor o călătorie simbolică pe o barcă, printre insule pe care să coborâm și să întâlnim alți oameni, dar mai ales să descoperim valorile importante ale tineretului, precum prietenia, respectul și tot ceea ce le poate îmbogăți inimile adolescente”.

„Viața oratoriului – a continuat Pr. Sergio – este, prin urmare, o aventură pentru a descoperi ceea ce este important pentru viața copiilor. Nu este vorba doar de a ne juca și de a fi împreună, chiar dacă și acest lucru este deja foarte frumos, ci și de a crește împreună și de a înțelege valorile importante ale epocii lor”.

Salezienii de pretutindeni trăiesc carisma oratoriului ca un loc de creștere umană și creștină, alături de tinerii care le bat la ușă, care vor să împărtășească alegeri și valori și înțeleg că vara poate fi o oportunitate pentru noi experiențe.

„Figura animatorului este importantă – a spus Pr. Sergio –, și sunt tineri mai în vârstă care-s instruiți pentru a-i îndruma pe cei mici, îi însoțesc pe parcursul „Verii pentru copii”. Sunt tineri plini de entuziasm și bunăvoință, care se dedică cu pasiune”.

După lunga perioadă de limitări, din cauza pandemiei, copiii au dat tot ce au mai bun din ei înșiși, simțind nevoia de a trăi un moment frumos și așteptând împărtășirea.

D.C.