Paștele este, de asemenea, o oportunitate de a fi și mai aproape de săraci, ajutați de Biserica Catolică din Moldova prin intermediul parohiilor, congregațiilor și organizațiilor caritabile.
 
Grija pentru săraci este trăită mai ales de parohi, care cunosc bine nevoile credincioșilor, iar în aceste zile prin diferite metode și în pofida dificultăților pandemiei, îi vizitează viziteze, ducându-le câteva daruri necesare.
 
Dar asta fac și călugărițele, atât la Chișinău, cât și în alte localități unde sunt prezente, ducându-le săracilor alimente și multe altele, precum și dedicând timp pentru a-i asculta. Există, de asemenea, o prezență de maici pe străzile din Chișinău, în căutarea celor care locuiesc în case deteriorate sau în medii nesănătoase. Munca depusă de surorile prezente în Dieceza de Chișinău este și mai frumoasă datorită dedicației și iubirii lor.
 
Cea mai generoasă muncă este îndeplinită cu siguranță de organizațiile caritabile ale diecezei, prin distribuirea prânzurilor calde sau pachetelor cu alimente, prin prezența alături de cei care locuiesc în stradă și suferă de dependență de alcool, prin distribuirea de haine și alte articole. La acestea se adaugă cazarea și îngrijirea tinerilor aflați în dificultate, într-o și mai mare suferință în acest moment de pandemie, neavând posibilitatea de a circula liber.
 
Isus s-a aplecat pentru a spăla picioarele discipolilor oferind un exemplu și le-a cerut să facă același lucru. Acest mesaj angajează și Biserica Catolică din Moldova, să slujească întotdeauna săracii, făcând tot posibilul, deoarece necesitățile sunt atât de mari. Este o cale dificilă, dar fundamentală pentru o comunitate care simte responsabilitatea de a trăi Evanghelia carității.
 
„Urmăresc cu atenție operele de caritate – a spus episcopul de Chișinău, PS Anton Coșa – și îmi dau seama de dificultăți, dar mă rog și bunul Dumnezeu ca binefăcătorii să nu ducă lipsă de tot ce este necesar pentru a sluji săracilor. Toți trebuie să se bucure de Paște și, dacă chiar și un mic dar oferit unei persoane sărace o poate face fericită, aceasta devine o binecuvântare. Mulțumesc preoților, călugărițelor și laicilor care sunt dedicați ajutorării săracilor, și îi consider apostoli ai carității pe drumul lui Isus”.

C. L.