Astăzi, Sfântul Scaun a publicat decizia Papei Francisc de numire a Pr. Iosif Păuleț în calitate de episcop de Iași, după ce a acceptat demisia, pe motivul atingerii limitei de vârstă, prezentată de Mons. Petru Gherghel.

Pr. Iosif Păuleț s-a născut la 17 octombrie 1954 la Tămășeni, în Dieceza de Iași. În anul 1973 şi-a încheiat studiile secundare în Seminarul mic, după care care a frecventat Seminarul mare diecezan, încheindu-și studiile cu bacalaureatul în teologie pastorală. A fost hirotonit preot la 29 iunie 1979 și a fost vicar parohial la Oțeleni, Pildești și Roman. Apoi a fost preot paroh în mai multe parohii, iar apoi director spiritual al Seminarului din Iași și al Seminarului Mic din Bacău. A devenit același timp paroh de Suceava și decan de Bucovina.

Preasfințitul Anton Coșa îi transmite episcopului nou-ales de Iași urările cele mai sincere de prosperitate pastorală în acest oficiu nou și delicat al Bisericii din România. De asemenea, Preasfințitul Anton îi mulțumește Mons. Petru Gherghel pentru lucrarea sa meritorie și pentru tot ce a făcut pentru comunitatea catolică din Republica Moldova.