Biserica va avea în curând șapte sfinți noi, iar Papa a prezidat Consistoriul Ordinar, în care proclamat beatificarea fericiților Charles de Foucauld, Lazăr Pillai, cunoscut sub numele de Devasahayam, César de Bus, Luigi Maria Palazzolo, Giustino Maria Russolillo, Maria Francesca a lui Isus (născută Anna Maria Rubatto) și Maria Domenica Mantovani.
 
Toate numele sunt bine cunoscute, în special cel al lui Charles de Foucauld, apostol al deșertului (1858-1916), menționat de Papa în enciclica Fratelli tutti, în care pontiful îl amintește ca pe un frate universal. 
 
Lazăr sau Neelakanta Pillai (1712-1752), a fost un ofițer indian originar din statul Tamil Nadu, ucis pentru convertirea sa la catolicism. La botez și-a luat numele de Lazăr, care în limba tamilă corespunde lui Devasahayam. Pentru că a fost ucis din ură pentru credință, a fost recunoscut ca martir.
 
César de Bus, francez din Cavaillon lângă Avignon (1544-1607), după tinerețea petrecută printre ofițerii lui Carol al IX-lea și la curtea regală, s-a convertit la viața religioasă și a fost hirotonit preot la 38 de ani. El a fost responsabil pentru înființarea Congregației Doctrinarilor (Părinții Doctrinei Creștine).
 
Luigi Maria Palazzolo (1827- 1886) a fost un preot italian, fondator al Institutului Surorilor Săracilor - Institutul Palazzolo. Preot cunoscut la nivel popular, și-a dedicat viața educației copiilor abandonați.
 
Giustino Maria Russolillo (1891-1955) a fost preot din Napoli, fondator al Societății Vocațiilor Divine (Vocaționistii) și al Congregației Surorilor Vocațiilor Divine, dedicându-și viața, așa cum spune numele Institutelor, în slujirea vocațiilor la preoție și viață consacrată.
 
Maria Francesca a lui Isus, născută Anna Maria Rubatto (1844-1904) a fost fondatoarea Surorilor Terțiare Capucine din Loano, de unde și-a extins slujirea în America, în special în Argentina și Uruguay. A murit la Montevideo.
 
Maria Domenica Mantovani (1862-1934), născută și decedată la Brenzone sul Garda, în provincia Verona, a fost co-fondatoare și primă superioară generală a Institutului Micilor Surori ale Sfintei Familii, congregație pe care a înființat-o împreună cu fericitul Giuseppe Nascimbeni.

C. L.

Imagine: fericitul Charles de Foucauld