La fel ca și în trecut în momente dificile, Papa Francisc a făcut apel la o zi de rugăciune și de abstinență luni, 7 octombrie 2024, pentru a invoca darul păcii. Duminică, 6 octombrie, Papa Francisc va merge la Bazilica „Santa Maria Maggiore” pentru a recita Rozariul și pentru a se ruga Fecioarei Maria, cu participarea tuturor celor ce sunt implicați în prezent în Sinodul episcopilor.
 
Anunțul a fost făcut de Papă la finalul Liturghiei solemne din Piața „Sfântul Petru” pentru deschiderea celei de-a doua sesiuni a Adunării Generale: „Le cer tuturor să trăiască o zi de rugăciune și post pentru pace în lume”.
 
„Pentru a invoca de la mijlocirea Sfintei Fecioare Maria darul păcii, duminica viitoare voi merge la Bazilica Santa Maria Maggiore, unde mă voi ruga Sfântul Rozariu și îi voi adresa Fecioarei o cerere sinceră”. Cu aceste cuvinte, Papa Francisc a chemat oamenii să se roage Rozariul în Bazilica Santa Maria Maggiore. 
 
Deja în trecut, Sfântul Părinte a făcut apel la alte zile de rugăciune și post pentru a invoca pacea în lume, în special pentru Siria și Liban, Congo și Sudanul de Sud, pentru Afganistan și, din martie 2022, pentru Ucraina.
 
Rugăciunea și postul vor fi așadar condițiile prin care credincioșii, urmându-l pe Papă, se vor prezenta în fața bunului Dumnezeu pentru a invoca pacea în locurile în care domnesc moartea și distrugerea.

C. L.

Sursa foto: Vatican News