„Ziua Mondială a Tineretului este, încă o dată, o sărbătoare a bucuriei şi a speranţei pentru Biserica Întreagă şi pentru lume, o importantă mărturie de credinţă”, le-a spus Papa Francisc tinerilor participanţi la cea de-a 34-a ediţie a Zilei Mondiale a Tinerilor, cu desfăşurare în Panama, între 22 şi 27 ianuarie. Discursul pontifului a fost rostit joi după-amiază, în jurul orei locale 17, în cadrul ceremoniei de deschidere care a avut loc în parcul "Campo Santa Maria la Antigua", din Cinta Costera.

Papa a iniţiat un dialog cu tinerii, reflectând asupra a ceea ce ne ţine uniţi, asupra a ceea ce ne împinge să ne întâlnim, spunând că  răspunsul constă în a şti cu certitudine că am fost iubiţi cu o iubire profundă pe care nu vrem şi nu trebuie să o ţinem ascunsă, o iubire care ne provoacă să răspundem în acelaşi fel, cu iubire. „Este iubirea Domnului care inspiră creştere şi nu căderi, împăcare şi nu restricţii, oportunităţi în loc de condamnări, viitor mai mult decât trecut. Este iubirea tăcută a mâinii întinse  în slujire şi în dăruire. Nu vă temeţi să iubiţi, nu vă temeţi de această iubire concretă, de această iubire plină de duioşie, care slujeşte, care-şi dă viaţa.”, a declarat Papa Francisc.

Programul zilei a cuprins întâlnirea cu autorităţile statului, cu membrii Corpului Diplomatic şi cu reprezentanţi ai societăţii civile, la sediul Ministerului Afacerilor Externe din Panama. Succesiv, pontiful s-a întâlnit în capitala ţării, Ciudad de Panama, cu episcopii din ţările Americii Centrale, iar după-amiază, Sfântul Părinte a fost întâmpinat în parcul „Campo Santa Maria la Antigua”, din Cinta Costera, de circa 250 de mii de tineri.

Sursa: https://www.vaticannews.va/, autor: A. Mărtinaş

Mihail Țurcanu