De la fereastra din Piața „Sfântul Petru”, prin intermediul unei tablete și împreună cu câțiva tineri portughezi, Papa Francisc a deschis înscrierile pentru următoarea ediție a Zilei Mondiale a Tinerilor, care va avea loc la Lisabona în august 2023.
 
Îndemnul Papei a fost clar: „Vă invit să vă înscrieți la această întâlnire în cadrul căreia, după o lungă perioadă de distanțare, vom redescoperi bucuria îmbrățișării fraterne între popoare și între generații, de care avem atâta nevoie!”
 
Alături s-au aflat câțiva tineri portughezi, care au făcut același gest după Papa Francisc, fiind și ei printre primii care s-au înscris la această întâlnire așteptată cu nerăbdare.  
 
Prin acest gest al Papei, începând de duminică, 23 octombrie 2022, sunt deschise înscrierile pentru cea de-a 37-a ediție a Zilei Mondiale a Tinerilor, care va avea loc între 1 și 6 august 2023, pentru toți cei care doresc să participe.
 
Tema aleasă de Papa Francisc pentru Ziua Mondială a Tinerilor de la Lisabona este „Maria a pornit și s-a dus în grabă”, preluată din Evanghelia după Luca (Lc 1,39). Fragmentul biblic se află la începutul istoriei vizitei pe care Maria o face verișoarei sale Elisabeta.
 
Înscrierile se pot face prin intermediul site-ului lisboa2023.org, dar în Dieceza de Chișinău de aceasta se va ocupa Comisia pentru Pastorația Tinerilor, care va transmite în curând informațiile necesare.
 
Accesul la toate inițiativele Zilei Mondiale a Tinerilor de la Lisabona este gratuit: de la Liturghia de deschidere la întâlnirea cu Papa, de la Calea Crucii la Vigilie și la celebrarea euharistică de încheiere.
 
Adresându-se în special tinerilor, îndemnându-i să fie misionari curajoși, Papa Francisc scrie în Exortația apostolică Christus vivit: „Unde ne trimite Isus? Nu există granițe, nu există limite: ne trimite la toți. Evanghelia este pentru toți și nu doar pentru unii” (CV 177).

C. L.

Sursa foto: Vatican News