Papa Francisc l-a numit pe Mons. Aurel Percă, actualmente episcop auxiliar de Iași, în calitate de nou Arhiepiscop-mitropolit de București, urmându-i Înalt Preasfințitului Ioan Robu, care a păstorit Arhidieceza de București din anul 1983.

Mons. Aurel Percă s-a născut la 15 august 1951 în Săbăoani – Neamţ. A absolvit Institutul Teologic din Iaşi în anul 1979, fiind hirotonit preot pe data de 29 iunie 1979. A obţinut licenţa în teologie orien­tală şi în teologie morală, a fost nu­mit profesor de teologie morală la Institutul Teologic din Iaşi şi cancellarius la Ordinariatul din Iaşi (1985 – 1989), rector la Institutul Teologic din Iaşi (1989-1994), vicar ge­neral al Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi (1994 – 1999). Papa Ioan Paul al II-lea l-a numit Episcop titular de Mauri­ana şi Episcop auxiliar de Iaşi, fiind consacrat la 8 decembrie 1999.

Numirea noului arhiepiscop-mitropolit de București urmează la scurt timp după numirea noului Episcop de Iași, Mons. Iosif Păuleț.

Preasfințitul Anton Coșa a salutat cu bucurie numirea Mons. Aurel Percă, cu care a avut întotdeauna o prietenie strânsă și comuniune episcopală. Dieceza de Chișinău este invitată să se roage pentru noul întâi-stătător al Arhidiecezei de București și să-i mulțumească bunului Dumnezeu pentru acest dar pe care l-a făcut Bisericii vecine din România.