„Acel mesaj a ajuns în întreaga lume și nu este altceva decât evanghelia lui Isus Cristos, mort și înviat, care ne dăruiești milostivirea Tatălui”. Cu aceste cuvinte, Papa Francisc a amintit că au trecut 90 de ani de la revelarea imaginii lui Isus milostiv.
 
„În urmă cu nouăzeci de ani, Domnul Isus i s-a arătat sfintei Faustina Kowalska, încredințându-i un mesaj special al Divinei Îndurări. Prin sfântul Ioan Paul al II-lea, acel mesaj a ajuns la întreaga lume și nu este altceva decât evanghelia lui Isus Cristos, mort și înviat, care ne dăruiești milostivirea Tatălui. Să ne deschidem lui inimile, spunând cu credință: «Isuse, mă încred în tine»”.
 
Era 22 februarie 1931, când Isus i s-a arătat sfintei Faustina Kowalska: „Seara, rămânând în chilia mea – scrie sora Faustina –, l-am văzut pe Domnul Isus îmbrăcat într-un haină albă: o mână era ridicată pentru binecuvântare, în timp ce cealaltă atingea pieptul, din care ieșeau două raze, una roșie și cealaltă albă. În tăcere, îmi țineam ochii ațintiți asupra Domnului; sufletul meu era plin de teamă, dar și de mare bucurie. După o clipă, Isus mi-a spus: «Pictează o imagine după modelul pe care îl vezi, cu inscripția: Isuse, mă încred în tine. Vreau ca această imagine să fie venerată mai întâi în capela voastră, apoi în toată lumea»”.
 
Prima imagine a lui Isus milostiv a fost pictată la Vilnius, sub îndrumarea surorii Faustina, iar cea mai cunoscută icoană este păstrată în Sanctuarul Divinei Îndurări din Cracovia-Łagiewniki.
 
Devoțiunea față de Isus milostiv datorată sfintei Faustina Kowalska este de asemenea foarte răspândită în Biserica Catolică din Moldova, în parohii aceasta fiind cinstită cu o atenție profundă.

C. L.