Pentru a treia oară în câteva săptămâni, elemosinierul papal, cardinalul Konrad Krajewski, se va afla la Kiev, în Ucraina, unde, în Joia Sfântă, va transmite o a doua ambulanță în numele Suveranului Pontif.
 
Darul, precum și ziua aleasă pentru livrare, are o mare valoare simbolică: „amintește de gestul de apropiere și de slujire făcut de Isus la Cina cea de Taină, în ajunul patimii sale, când s-a înfășurat într-un prosop și a spălat picioarele discipolilor săi”, se arată într-o notă.
 
Prin acest mijloc de salvare, Papa Francisc dorește „să se închine în fața bărbaților și femeilor din Ucraina răniți de război și să dea mărturie despre apropierea sa”.
 
„Când o persoană rănită, bolnavă sau în dificultate va fi transportată în ambulanță, va putea simți îmbrățișarea și consolarea Papei, care vrea să spele și să sărute picioarele acelor frați și surori care suferă violența nedreaptă a războiului”.
 
Cardinalul Almonar se va afla pe parcursul Săptămânii Sfinte în Ucraina, întâlnindu-se cu populația și celebrând Triduumul Pascal pentru comunitățile creștine.
 
Livrarea ambulanței face parte din gesturile „magisteriului inimii” cu care Papa Francisc „vrea să slujească Biserica, lăsându-se îndrumat de Duhul Sfânt”.

C. L.