„Războiul este o înfrângere: orice război este o înfrângere! Să ne rugăm pentru pace în Israel și Palestina!” 
 
Cu aceste cuvinte Papa Francisc a invocat pacea, vorbind, ca în fiecare duminică, de la fereastra Palatului Apostolic, credincioșilor prezenți în Piața „Sfântul Petru” din Roma. 
 
Apelul Papei Francisc pentru pace este constant, de la Ucraina, la conflictul din Nagorno-Karabah, iar apoi a amintit situația dramatică dintre Palestina și Israel: „Să nu obosim să invocăm, prin mijlocirea Mariei, darul păcii asupra numeroaselor țări ale lumii marcate de războaie și conflicte; și să continuăm să ne amintim de draga Ucraina, care suferă atât de mult, atât de mult în fiecare zi”. 
 
Gândurile comunităților creștine se îndreaptă spre pelerinii care se află în prezent în Țara Sfântă, prinși în conflict și, de asemenea, cu dificultatea de a se întoarce în țările lor. Iar cei care se pregăteau să plece în pelerinaje sunt nevoiți să își anuleze călătoria. 
 
„Gândurile mele personale se îndreaptă către unii cunoscuți care se află în prezent în pelerinaj la Ierusalim”, a comentat și episcopul Anton Coșa, „ și sper ca întoarcerea lor să fie facilitată. Am putut să văd unele dintre fotografiile pe care mi le-au trimis și am înțeles clar că situația este cu adevărat dificilă”. 
 
„Ne rugăm cu toții”, a continuat PS Anton, „pentru că din nou suntem în război și primele informații ne dau ideea despre o situație care ar putea dura mult timp. Trebuie să ne rugăm împreună cu Papa pentru pace”.

C. L.

Sursa foto: Vatican News