La 19 decembrie 2019, secretarul Conferinței Episcopilor Polonezi, Mons. Artur Miziński a făcut publice evenimentele care vor avea loc cu ocazia centenarului nașterii sfântului Ioan Paul al II-lea.

Karol Wojtyła s-a născut la 18 mai 1920 în Wadowice, iar Papa Francisc îl va aminti cu ocazia centenarului nașterii sale, printr-o celebrare la Roma, sâmbătă, 17 mai 2020. De asemenea, Mons. Miziński a anunțat că episcopatul va publica cu această ocazie un mesaj special pentru credincioși, subliniind actualitatea învățăturii papei Wojtyła.

Mons. Miziński a spus că „prin sărbătorirea aniversarului Papei polonez nu vrem să construim monumente din piatră sau bronz dedicate lui, ci, mai degrabă, monumentul viu al unei Biserici bazate pe învățătura lui Isus adusă mai aproape de noi de Ioan Paul al II-lea.

Liturghii solemne vor fi celebrate în întreaga Polonie la 17 și 18 mai 2020, dar adunarea plenară a episcopatului polonez, cu ocazia centenarului, este programată pentru 14, 15 și 16 iunie. În acele zile, episcopii se vor aduna în Kalwaria Zebrzydowska, sanctuarul de lângă Wadowice, loc de pelerinaje frecvente ale Sfântului Părinte, pe când era încă arhiepiscop de Cracovia. Sărbătoarea liturgică, la care vor fi invitați reprezentanții conferințelor episcopale din toată Europa și a celor mai înalte autorități ale statului, va avea loc la 14 iunie la Centrul „Ioan Paul al II-lea” din Cracovia. A doua zi va avea loc o celebrare în Wadowice, locul nașterii sfântului Ioan Paul al II-lea. În a treia zi, episcopii, la sfârșitul sesiunii plenare, se vor întoarce la Kalwaria Zebrzydowska.